Menu

Maatregelen Corona virus

Naar aanleiding van de laatste ontwikkelingen omtrent het Corona virus heb ik al mijn cliënten geïnformeerd over de richtlijnen die 2B-Alive volgt. Zie ook Maatregelen overheid

Geleen, 21 april 2020

Nu de broodnodige corona-maatregelen door de overheid zijn verlengd, merken we dat dit bij ons als therapeuten maar ook bij cliënten veel vragen oproept. Mogen therapiesessies nog doorgaan?
Het antwoord van alle (branche)verenigingen is: Ja, dat kan zeker, mits de nodige aanpassingen worden genomen (geen handen geven, hanteren van 1,5 m. afstand)! Contactvermijding is belangrijk voor de bescherming van de kwetsbaren.
Psychosociale hulp is broodnodig, vooral in deze tijd. Samen kunnen we ervoor zorgen dat dit veilig gebeurt. Daarom vinden alle sessies plaats met inachtneming van de volgende maatregelen:

  • Therapie op afstand via beeldbellen heeft momenteel de voorkeur. Cliënten ervaren dit als zeer positief en als volwaardige sessies.
  • Face to face sessies kunnen ook nog steeds worden gegeven onder strikte voorwaarde dat:
    • de sessie wordt afgebeld, zodra cliënt of therapeut verschijnselen heeft van snotteren, verkoudheid, koorts, hoesten. Tevens wordt de afspraak afgezegd als cliënt/therapeut of iemand uit zijn/haar gezin binnen 14 dagen genezen is van Corona. Dit kan kosteloos, ook binnen 24 uur van tevoren;
    • er bij binnenkomst en vertrek gebruik wordt gemaakt van de desinfecterende handgel die op de balie staat. De voordeur van Gezondheidscentrum de Linde is niet afgesloten, er hoeft dus niet te worden aangebeld;
    • er minimaal gebruik wordt gemaakt van de wachtruimte (ruimte voor maximaal 2 personen of 1 persoon en 1 koppel). Cliënt komt precies op tijd (niet te vroeg) en wordt meteen opgevangen en doorgeleid naar kamer 3;
    • er ten allen tijde een afstand van minimaal 1,5 meter wordt gehanteerd! Er worden tevens geen handen geschud.

Uiteraard worden alle oppervlakten gedesïnfecteerd en worden de ruimtes gelucht na iedere sessie binnen Gezondheidscentrum de Linde.

Voor wat betreft EMDR therapie: ook dit kan veilig worden gegeven met inachtneming van de 1,5 m. afstand maatregel. Er wordt hiervoor gebruik gemaakt van een tool (lichtbalk en handtrillers) waarmee in live sessies op 1,5 m. afstand kan worden gewerkt.