Menu

Hoe werkt 2B-Alive?

Counselling

Ik werk persoons- en doelgericht. Dit houdt in dat ik mijn werkwijze afstem op jou als persoon (of bij relatietherapie op jullie relatie met elkaar, zie ook onder “Diensten”). Het gaat mij erom wie jij bent en wat jij wilt. Doelgericht. De gesprekken zijn daarom meer van een stimulerend dan adviserend karakter. Ik heb als counsellor te maken met beroepsgeheim (ethische code), dus alles wat gezegd wordt blijft tussen ons.

Eerste gesprek / intakegesprek

Het eerste gesprek is ter nadere kennismaking. Tijdens dit gesprek worden ook de eerste stappen naar de hulpvraag gezet. Wederzijds vertrouwen en ‘een klik’ zijn erg belangrijk. In het eerste gesprek wordt gauw duidelijk of ons contact “goed aanvoelt”. Als dat zo is kunnen er afspraken worden gemaakt voor het vervolg.

Gesprekken gebaseerd op samenwerking

Gelijkwaardigheid, creativiteit, openheid, oprechte aandacht zonder oordeel, zijn voor mij belangrijke waarden. De gesprekken zie ik als een samenwerking die we met elkaar aangaan. Als Counsellor bied ik het kader voor het gesprek, jij bent degene die de vrijheid heeft dit in te vullen met jouw verhaal. Beiden leveren we een belangrijke bijdrage aan het verloop van de gesprekken.

Sleutelwoorden

Sleutelwoorden in mijn aanpak zijn:

  • zelfreflectie,
  • inzichten,
  • focus op gevoel, passie en doel,
  • in het nu zijn,
  • lichaamsbewustzijn,
  • maar vooral het vinden van de kracht in jezelf.

Onder “Diensten” kun je verder informatie vinden over “Wat is Counselling?”.

De sessies vinden plaats in mijn praktijkruimte aan de Gewandeweg 5, 6161 DJ te Geleen. Gratis parkeerruimte beschikbaar.