Menu

Kosten / Vergoeding

Voor wie

Voor volwassenen vanaf 18 jaar.

Duur

Een sessie duurt gemiddeld 1 uur. Het aantal sessies wordt na het intakegesprek bepaald en kan tussentijds worden aangepast. In de regel duurt een counsellingstraject circa  6 tot 10 sessies, inclusief een evaluatiesessie binnen 3 tot 6 maanden na de laatste sessie. Ook kan het traject voortgezet worden in maandelijkse sessies als er hiervoor behoefte is, bijvoorbeeld om terugval te voorkomen.

Tarieven per sessie

Intakegesprek €   65,-
Counselling sessie ca. 60 min. €   85,-
Counselling sessie ca. 30 min. €   45,-
Voor leerlingen Coach/Counsellor €   65,-

In verband met het Coronavirus heeft beeldbellen vanaf 14 maart 2020 de voorkeur. Beeldbellen vindt plaats met behulp van een beveiligde online tool, en voldoet dus geheel aan de geldende Privacy wetgeving. Face to face (live) counselling blijft ook mogelijk met inachtneming van de eisen en maatregelen die de overheid en het RIVM stelt. Dit houdt in dat 1,5 m. afstand en hygiëne ten allen tijde worden gewaarborgd. Zie ook onder Nieuws!!

Tarief beeldbellen ca. 60 min.               €   85,-

Voor bezoek op locatie/aan huis wordt een kilometervergoeding in rekening gebracht van €0,29 per km. I.v.m. het Coronavirus vinden er tot nader order geen bezoek aan huis/locatie plaats.

Voor werkgevers zijn tarieven op aanvraag.

Zie verder ook de geldende Algemene Voorwaarden. Counselling is BTW vrij.

Vergoeding counselling

Ik ben als Registercounsellor ABvC® aangesloten bij de AbvC. Verder ben ik als Registertherapeut ingeschreven in het RBCZ-Register. Ik voldoe hierdoor aan de eisen voor (gedeeltelijke) vergoeding van counselling door de meeste zorgverzekeraars.  Behandelingen vallen onder de Aanvullende verzekering en gaan niet ten koste van het eigen risico.

Klik voor een recent overzicht van vergoeding door zorgverzekeraars op onderstaande link van Zorgwijzer. Aan het overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Neem altijd even contact op met je zorgverzekeraar. Vermeld dan duidelijk dat het gaat om “Counselling ABvC/RBCZ” of “Psychosociale hulpverlening, aangesloten bij ABvC/RBCZ”.

Vergoedingen counselling zorgverzekeraars Zorgwijzer

Geen recht op vergoeding? Vraag mij dan even naar de mogelijkheden. Ik hanteer dan een staffel op basis van het (gezamenlijk) netto inkomen. Vaak wordt counselling bij ziekteverzuim ten gevolge van depressie of burn-out ook door werkgevers vergoed. Informeer hiernaar bij je werkgever.