Menu

Kosten / Vergoeding

Voor wie

Voor volwassenen vanaf 18 jaar.

Duur

Een sessie duurt gemiddeld 1 uur. In de regel duurt een counsellingstraject circa  3 tot 6 maanden met 2 wekelijkse sessies. Tussentijds wordt er geëvalueerd en tot slot vindt er een eindevaluatie plaats, meestal gevolgd door een laatste sessie na 2 tot 3 maanden. Ook kan het traject voortgezet worden in maandelijkse sessies als er hiervoor behoefte is, bijvoorbeeld om terugval te voorkomen.

Tarieven per sessie

Intakegesprek/sessie €    95,-
Counselling sessie ca. 60 min.        €  100,-
Counselling sessie ca. 30 min. €    75,-
           

Beeldbellen is ook mogelijk en vindt plaats met behulp van Zoom. 

Tarief beeldbellen ca. 60 min.                     €   100,-

Voor werkgevers gelden de volgende tarieven:

Intakegesprek/sessie €    95,-
Counselling per sessie ca. 60 min. €  120,-
Behandeltraject burn-out  
Totaalpakket op aanvraag                     

Zie verder ook de geldende Algemene Voorwaarden. Counselling is BTW vrij.

Vergoeding Zorgverzekeraars

Ik ben als Registercounsellor ABvC® aangesloten bij de AbvC. Verder ben ik als Registertherapeut ingeschreven in het RBCZ-Register. Ik voldoe hierdoor aan de eisen voor (gedeeltelijke) vergoeding van counselling door de meeste zorgverzekeraars.  Behandelingen vallen onder de Aanvullende verzekering en gaan niet ten koste van het eigen risico. 

Klik voor een recent overzicht van vergoeding door zorgverzekeraars op de volgende link van Zorgwijzer:

Vergoedingen counselling zorgverzekeraars Zorgwijzer

Aan het overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Neem altijd even contact op met je zorgverzekeraar. Vermeld dan duidelijk dat het gaat om “Counselling ABvC/RBCZ” of “Psychosociale hulpverlening, aangesloten bij ABvC/RBCZ”.

Geen recht op vergoeding? Vraag mij dan even naar de mogelijkheden. Ik hanteer dan een staffel op basis van het (gezamenlijk) netto inkomen. Vaak wordt counselling bij ziekteverzuim ten gevolge van depressie of burn-out ook door werkgevers vergoed. Informeer hiernaar bij je werkgever.