Menu

Wie ben ik

Mijn naam is Helena Beers. In mijn werkzame leven ben ik ooit begonnen als management assistente. Uiteindelijk heb ik jarenlang op een afdeling “Human Resources” gewerkt. Vaak heb ik als medewerker HR een “luisterend oor” kunnen bieden. Eerst in een fabrieksomgeving, later ook in de top van een grote multinational. Medewerkers uit de fabriek, maar ook directeuren die HR zaken geregeld wilden hebben, voelden zich bij mij veilig genoeg om hun privéproblemen met mij te delen. Ik heb toen ontdekt waar mijn hart ligt, het begeleiden van mensen naar een oplossing voor hun probleem. Eigenlijk was ik toen al bezig met counsellen, de oplossing zit vooral in jezelf, ik wijs alleen maar de weg. In 2013 ben ik begonnen met mijn eigen counsellingsbedrijf. Eerst nog naast mijn baan en vanaf begin 2017 helemaal zelfstandig.

Levenservaring

Wat een grote rol speelt tijdens mijn werk als counsellor is dat ik beschik over de nodige levenservaring. Ik weet uit ervaring precies hoe het is om als kind gepest te worden, in een burnout te raken, depressief of angstig te zijn, maar ook hoe je hier (beter) uit kunt komen.

Zie ook mijn persoonlijk verhaal in dit Artikel in Dagblad de Limburger van 24 maart 2017.

Omgaan met angst

Ik ben als vrijwilligster en als ervaringsdeskundige verbonden geweest aan de Stichting Omgaan met Angst, een initiatief van Mondriaan. Daar heb ik onder andere thema-avonden over angst gerelateerde onderwerpen en georganiseerd. Heel mooi vond ik het werk als vrijwilliger bij Sensoor Telehulpverlening. Hier wordt een luisterend oor geboden aan volwassenen of kinderen met psychosociale problemen via e-mail, chat of telefoon. Heftig, maar toch ook zeer mooi en dankbaar werk.

Mijn missie

Ik vind het zo belangrijk om in balans te zijn, eerlijk te zijn tegen jezelf. Waarom doe je de dingen die je doet? Ben je eigenlijk wel gelukkig? Sta af en toe eens stil en stel jezelf dan eens deze vraag. Vaak antwoorden mensen op die vraag: “Ik ben wel tevreden…” Gun jezelf meer, gun jezelf de top! Als je aan jezelf en je eigen behoeften voorbij gaat kan het heel lang goed gaan. Totdat je ziek wordt, je lichaam op de rem stapt. Je raakt burn-out, wordt misschien wel depressief en angstig. Ik weet hoe dit voelt en wil het wel uitschreeuwen, LAAT MIJ JE HELPEN!!

Happiness is when what you think, what you say, and what you do are in harmony – Mahatma Gandhi.

Laat mij jou die balans terugvinden!

Ik ben in het bezit van het diploma ACC Specialist Counsellor Niveau 2 en het diploma Medische kennis voor Psychosociale en agogische hulpverleners en HBO Psychosociale Basiskennis.

Ik ben als Registercounsellor ABvC® aangesloten bij de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling. Verder ben ik als Registertherapeut ingeschreven in het RBCZ-Register. Tevens ben ik als EMDR Therapeut aangesloten bij Samenwerkende EMDR Therapeuten Nederland.

Hierdoor wordt mijn dienstverlening door de meeste Zorgverzekeraars vanuit het Aanvullend pakket vergoed.

Helena Beers

Registercounsellor ABvC®

Registertherapeut BCZ®

EMDR Therapeut